Historische Vereniging Schagen e.o.

Blik op het Schager verleden!
 

Welkom op onze website 

Het bestuur van de Historische Vereniging Schagen en omstreken wenst u een gezond 2022. De totale lockdown van ons land is alweer enige tijd van de baan. De versoepeling geeft nog steeds ruimte om nieuwe activiteiten te plannen. 

Het programma van de historische vereniging Schagen en omstreken in het najaar ziet er als volgt uit:

Het weekend van 10 en 11 september staat volledig in het teken van de open monumentendag. Het thema is dit jaar Duurzaamheid. Klik hier  LR_Schagen_Monumentenfolder_2022_08.pdf voor het programma. 

De officiële opening is zaterdag om 11.00 uur door wethouder Simco Kruijer in de Grote Kerk op de Markt. Al vanaf 10.00 uur is daar een Historische markt met stands van historische verenigingen, musea en andere erfgoedorganisaties in de regio. Tevens zijn er vanaf 12.00 uur lezingen, te beginnen met een lezing van Fred Timmer over Wonen in Slot Schagen. Naast de lezingen zijn er kinderactiviteiten tot 17.00 uur. 


Op 19 oktober is de eerst najaarslezing met als titel:'Van Boerenknecht tot president' van Jan de Boer, de huidige burgemeester van Den Helder, die hier ook een boek over publiceerde dat zeer de moeite waard is om te lezen. 


De tweede najaarslezing gaat over Martelaren van Schagen, Over de donkere kanten van het geloof in Schagen. Philip van der Zee geeft deze lezing op 23 november 2022. Beide lezingen beginnen om 20.00 uur, zijn voor leden vrij toegankelijk (niet-leden € 5,-) en zijn in de Nieuwe Nes aan het Schoenmakerspad 1.

We hopen op uw komst!  

Het bestuur


.

De derde Kakelepost van 2022 is verschenen. In dit herfstnummer staan weer lezenswaardige artikelen. De leden van de Historische Vereniging Schagen en Omstreken krijgen het blad vier maal per jaar in de bus. Losse nummers zijn verkrijgbaar tegen een prijs van € 6,- bij de vereniging of boekhandel Plukker.

De prijs van deze boekjes in de historische reeks over Schagen is € 15,- en verkrijgbaar bij Plukker of u kunt het bestellen via kakelepost@gmail.com.